Yhteystiedot

Kennel Swiipus

Suvi Lehtokannel

Myöntäjä

050 5621553


kennel.swiipus(at)gmail.com


SDN

Tervetuloa kotisivuilleni!

 

Historiaa

Olen ollut kiinnostunut saksanpaimenkoirista ja suomenhevosista koko ikäni. Ensimmäisen koirani, saksanpaimenkoiranarttu Sasan hankin 1995. Sen jälkeen talossa on ollut koko ajan saksanpaimenkoira... ja tulee aina olemaan. Talouteen on vuosien varrella kuulunut myös mm. lyhytkarvainen hollanninpaimenkoira, mopsi, mastiffi ja sheltti. Tällä hetkellä vahvuuteen kuuluu saksanpaimenien lisäksi sk collie sekä metsästyskäytössä olevat kk mäyräkoirat ja beagle.

Hevosten kanssa olen touhunnut lapsesta asti. Ensimmäisen oman suomenhevoseni hankin 2004. Vuoden 2006 tammikuussa ostin juuri kaksivuotiaaksi kääntyneen sh-ori Musta-Alwarin. Oli erittäin mielenkiintoista seurata Allun kehitystä varsasta nuoreksi hevoseksi ja olla mukana sen koulutuksessa ensimmäisestä ratsastuksesta aluetason kouluratsuksi. Allu siirtyi ratsuttajansa Kalle Nykäsen omistukseen helmikuussa 2010. Tällä hetkellä hevostouhut ovat tauolla, ehkä sitten joskus taas....

 

Jalostus

Kennelnimen olen saanut 2002 ja SPL-kasvattajakoulutuksen käynyt 2003. Ensimmäinen pentue syntyi 2007 ja oli mopsipentue. Toinen pentue syntyi tammikuussa 2012 ja oli pitkään odottamani saksanpaimenkoirapentue. Vuonna 2015 syntyivät ensimmäiset toisen polven omat kasvatit.

Tavoitteeni on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia, terveitä koiria, jotka eivät ole liioiteltuja mihinkään suuntaan.

 

Harrastus

Yksi koiraharrastuksen hienouksista on vaihtoehtojen suuri määrä. Saksanpaimenkoira on  rotuna  niin monipuolinen, että sen kanssa voi harrastaa lähes mitä tahansa lajia. Sileäkarvainen collie toimittaa perheen lemmikin ja näyttelykoiran virkaa, mutta toimii myös innokkaasti toko- ja agilitykaverina.

Olen kilpaillut tokossa ja agilityssä sekä pk-lajeista harrastanut aktiivisesti metsä- ja peltojälkeä, hakua sekä suojelua.

DoraBH

-----------------

 

----------------

Disahaku

Pennut luovutetaan 7 viikon ikäisinä pentupaketin ja kasvattajan elinikäisen tuen kanssa. Pentujen hinta sisältää ALV:n.

Mikäli pentu haetaan vanhempana kuin 8 viikkoa on hoitokulu 50€/viikko.